Do: PORAZKA
.
2 tony tygodniowo na targu? To nie realne. Ale 2 tony mięsa to 40 świń. To jest raczej pomysł dla tych którz produkują 10 -20 miesięcznie. Z tą ilością trzech świń u mnie to troszkę nie trafiłeś, ale nie będę tego rozwijał.
Swoją drogą to nie wiem dlaczego tak bardzo się przyczepiles tego targu? Sam pewnie tam sprzedajesz i boisz sie konkurencji?
do corvina rozumiem że jeśli nie na targu to do sklepów mięsnych będziesz zawoził może do dudy ,a może do sokołowa ,jest jeszcze kilka mniejszych, które należą do lokalnych zakładów napewno ci wezmą przecież drewno do lasu też możesz zawieżc. Oczywiscie możesz miec jakiegos kolegę ze sklepem typu mydło i powidło on ci weżmie a po tygodniu połowe odda zzieleniałą tak przedsię biorczy człowiek jak ty zapewne zaraz fermę lisów otworzy w celu skarmiania w/w zieleniny a obok fermy zakład kuśnierski i wtedy już całkiem spokojnie będziesz mógł z czapkami z lisa jechac na targ i robić mi konkurencję pozdrawiam
dobrze napisane ,no nareszcie ktoś z poczuciem humoru
Porażka tak się zastanawiam kim może być tak bystry człowiek. Ja mam z czego żyć bo świnie to tylko jedna z moich działalności. Myślę że takie pomysły mogą komuś pomóc bardziej niż twoje krytyczne i zniechęcające uwagi. Może lepiej sam daj jakiś pomysł co robić z świnkami by do nich nie dokładać, chyba że potrafisz tylko krytykować
u nas byl jeden taki co bil swoje swiniaki i sprzedawal miecho i co ? po tygodniu juz go odwiedzil sanepid i skarbowka . Dobrze to on na tym nie wyszedl ale jak ktos chce niech prubuje, powodzenia.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Grupa-P ... 72989.html
troche stare ale pogladowe
Porażka!!! Dobre naprawde dobre !!!
rozbawiles mnie tą czapką z lisa!!
ładnie zwiezle i na tema!!
Pozdrawiam!!!
do corvina twoje pomysły nie są najlepsze ale z twoją matematyką to już jest tragicznie bo 2 tony mięsa to nie 40 świń tylko20 chyba że ty sprzedajesz warchlaki a nie tuczniki do uboju
tu jest mowa o 2t miesa a nie masy wbc lub zywej
czyli jak masz 40 swin czyli 4t zywej 4t x 0.8 = 3.2 wbc i z tego 55% mięsa to wychodzi na 1,76t samego miesa.
pozdrowienia
Monika ty lepiej już sprzedawaj te warchlaki i licz te pieniądze które zarabiasz na chlopach. Jak ty nie wiesz ile jest mięsa w świni to po co się udzielasz.
muchozol jak zwykle błysnąłeś ja tak sobie myślę że ze świni to chyba się jeszcze jakieś wyroby robi ale może się mylę ...
Własnie! Ciekaw jestem ile % z tucznika trafia do zakladu utylizacji??
ostatnio poleciał cały bo zak.wet stwierdził chorobe ogulnoustrojową i jeszcze trzeba zaplacic za utylizacje rolnik powinien byc obdazony 6zmyslem
DO PORAŻKA
Ty znów się udzielasz ze swoimi głupimi komentarzami. My mówimy o mięsie a ty o podrobach.
Przeczytaj - Pomyśl - Przeczytaj- Pomyś - ugryż się w język bo i tak nic mądrego nie napiszesz.
dobra rada myślę, że powinieneś się do niej zastosować zanim wpadniesz na następny supergenialny pomysł typu sprzedaż mięsa na targu czy wysokowydajny tucz oparty na zlewkach ,jest tego więcej ale cóż fantaści też muszą być na tym świecie, pozdrawiam cię serdecznie mój mądry inaczej przyjacielu